COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Foloasele uimitoare ale cireșelor

Foloasele uimitoare ale cireșelor

Mulți dintre noi au reușit deja să se bucure de cireșele dulci și aromate, dar nu toți știu cîte beneficii uimitoare aduc organismului. Consumă-le proaspete sau în preparate culinare și bucură-te de tot ce îți oferă mai bun. Iată ce beneficii miraculoase se ascund în micuţele cireşe, potrivit csid.ro.

Cireşele pot fi consumate crude sau pot fi, de asemenea, folosite într-o varietate de reţete, cum ar fi prăjiturile, torturile, dulceţurile şi plăcintele. sînt un adaos minunat alături de un castron de iaurt sau cereale pentru micul dejun, dar nu mulţi ştiu că acest fruct delicios are numeroase beneficiii pentru sănătatea noastră:

Cireşele conţin un hormon numit melatonină care facilitează un somn liniştit şi bun. Melatonina este un hormon produs de glanda pineală din creier şi este cunoscut pentru proprietatea sa principală de a regla ciclurile de somn şi trezire şi de a controla ritmul circadian al corpului.


Dacă intenţionezi să slăbeşti, nu uitaţi să adăugi cireşe în dieta ta zilnic! Cireşele au un conţinut scăzut de calorii, ceea ce înseamnă că o porţie de cireşe ar fi echivalentul a mai puţin de 100 de calorii. sînt bogate în vitamine care îţi întăresc metabolismul şi au un conţinut de apă moderat care elimină toxinele din corp.

Cireşele conţin o cantitate bună de potasiu şi astfel, ajută la eliminarea conţinutului de sodiu în exces şi echilibrează cantitatea de potasiu şi sodiu, care ajută automat la menţinerea nivelului optim de tensiune arterială.

Antioxidanţii prezenţi în cireşe, numiţi antocianine ajută la reducerea nivelului de colesterol rău, reglează tensiunea arterială şi combat radicalii liberi care pot provoca inflamaţii. Aceştia reduc totodată şi riscul de boli cardiace şi dezvoltarea unui potenţial accident vascular cerebral.

Cireşele sînt bogate în antioxidanţi şi după cum ştim, antioxidanţii luptă împotriva radicalilor liberi care fac pielea să pară ternă. Cireşele ajută ca pielea ta să se simtă mai tînără şi mai sănătoasă şi de asemenea sînt recunoscute pentru abilitatea lor de a putea ajuta la îndepărtarea petelor de pe piele, care pot apărea din cauza deteriorării solare. Pisează cîteva cireşe, amestecaţi-le cu un vîrf de turmeric şi o linguriţă de miere şi aplică pasta obţinută pe ten, lăsînd-o să acţioneze timp de 10-15 minute şi apoi clăteşte din abundenţă. Acest tratament aplicat în mod constant diminuează petele întunecate şi îţi îmbunătăţeşte tonusul pielii.

Şi tu te lupţi cu părul tău care pare lipsit de viaţă? Cireşele conţin vitamina B, vitamina A şi vitamina C, toate acestea fiind extrem de utile pentru prevenirea deteriorării şi ruperii părului şi menţin scalpul hidratat. Vitamina C oferă de asemenea o strălucire naturală pielii tale.

Cireşele sînt alcaline în natură. Ori de cîte ori există o creştere a conţinutului de acid din corp, cireşele pot veni la îndemînă pentru a echilibra nivelul de Ph prin neutralizarea acestuia şi prevenirea problemelor stomacale precum aciditatea sau indigestia.

Se consideră că cireşele sînt unul dintre fructele care stimulează energia. Ele pot ajuta la construirea celulelor sanguine, ceea ce uşurează automat circulaţia şi creşte nivelul nostru de energie.

Aşadar, ne putem bucura de aceste delicioase fructe ale sezonului în voie, mai ales dat fiind faptului că sînt pline de beneficii. Asigură-te că nu ai nicio afecţiune medicală şi le poţi consuma adesea! Se recomandă o jumătate de porţie zilnic!

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load