Fire din părul lui George Washington, descoperită într-o carte veche

Fire din părul lui George Washington, descoperită într-o carte veche

George Washington a murit în 1799, însă se pare că nu a luat cu el în mormînt şi tot părul pe care îl avea pe cap.


În acea perioadă, oferirea unei şuviţe de păr reprezenta un cadou normal.


O astfel de şuviţă se găseşte în Mout Vernon, New York (SUA), de exemplu. Conform Science Alert, soţia sa Martha i-ar fi tăiat suviţa de păr la sfîrşitul mandatului de preşedinte şi apoi a oferit-o unui prieten de-al fostului preşedinte. Această practică nu era stranie în secolul XVIII. Oamenii ofereau păr sub forma cadourilor înainte de logodnă sau persoanelor pe care le credeau speciale. 


''Probabil reprezenta un mod prin care oamenii îşi puteau aminti unul de celălalt doarece în acele vremuri nu ştiau cînd se vor revedea,'' a declarat India Spartz, directorul arhivelor din cadrul Union College. În decembrie 2017, un arhivist realiza inventarul cînd a descoperit o carte cu coperţi din piele care dintr-un motiv necunoscut nu a fost catalogată pînă în acel moment.  Cînd bibliotecarul John Myers a deschis cartea să o analizeze a descoperit un mic plic pe care scria ,,părul lui Washington''. John Reznikoff, colecţionar al părului persoanlităţilor, a analizat descoperirea lui Myers şi fără un test ADN (ce ar distruge părul) a confirmat că este fix ceea ce pare: părul lui George Washington.


Conform specialiştilor, părul a fost tăiat din capul lui Washington şi oferit familiei Hamilton, apoi familiei Schuyle, iar apoi a ajuns într-un almanah. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load