Femeile trăiesc mai mult decît bărbaţii

Femeile trăiesc mai mult decît bărbaţii

Un studiu realizat de specialiştii din Danemarca şi Germania dezvăluie că există un motiv biologic privind faptul că femeile trăiesc mai mult decît bărbaţii. În cadrul cercetării au fost analizate datele privind supravieţuirea diferitelor sexe în cadrul perioadelor istorice.

Conform unor accepţiuni, femeile trăiesc mai mult decît bărbaţii deoarece cei din urmă recurg deseori la gesturi riscante. Conform Phys, în cadrul studiilor anterioare a fost propusă teoria conform căreia bărbaţii au un cromozom, în timp ce alte studii sugerează că nivelul de testosteron ar putea avea un efect. 

Cercetarea recentă se axează pe o perioadă de trafic cu sclavi din Trinidad, o perioadă în care sclavii eliberaţi din America încercau să supravieţuiască în Libera, epidemiei de pojar din Islanda şi foametei din Ucraina, Suedia şi Irlanda. În cadrul tuturor cazurilor, mai puţin a celui din Trinidad, femeile au trăit mult mai mult decît bărbaţii. Trinidad a reprezentat o expcepţie, spun specialiştii, deoarece traficanţii de sclavi doreau să-i menţină cît mai mult timp în viaţă pentru a-i vinde. De asemenea, aceştia notează că în privinţa speranţei de viaţă cele mai scăzute rate au fost înregistrate în rîndul copiilor. 

Un moment important a fost reprezentat de foametea irlandeză care a avut loc în perioada 1845 -1849, cînd bărbaţii aveau o speranţă de viaţă de 18-17 ani, în timp ce femeile trăiau pînă la 22,4 ani. Anterior foametei, ambele grupuri aveau o speranţă de viaţă de 38 de ani. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load