TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

FBI a anunțat principalul pericol pe care îl prezintă casele inteligente

FBI a anunțat principalul pericol pe care îl prezintă casele inteligente

Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI) a publicat un avertisment privind pericolul generat de casele inteligente.

Potrivit instituției, hackerii ar putea profita de acestea în scopul urmăririi. Se comunică că prin aparatele electrocasnice răufăcătorii ar putea obține acces la router, iar ulterior la datele personale din computerul de casă.

Reprezentanții FBI au specificat că pericolul potențial îl reprezintă orice gadget gestionat prin intermediul rețelei, inclusiv termostate, fitness trackere, frigidere, jucării interactive și becuri.


Specialiștii le-au recomandat proprietarilor de case inteligente să schimbe setările de la uzină și să renunțe la parolele preinstalate deoarece hackerii ar putea să le găsească pe Internet. Totodată, ei au recomandat ca noua parolă să fie cît se poate de lungă și unică.

De asemenea, potrivit lor, merită să se verifice setările aplicațiilor mobile pentru a determina ce informații sînt colectate de ele. Pe lîngă aceasta, FBI a îndemnat cetățenii să nu conecteze toate gadgeturile la aceeași rețea, adică computerul și alte surse de date confidențiale ar trebui să lucreze de la altă rețea. O altă recomandare – actualizarea regulată a softului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load