TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fast-food-ul afectează creierul

Fast-food-ul afectează creierul

Mîncarea de la fast-food afectează nu numai dinţii şi talia, dar şi creierul, susţin mai mulţi cercetători de la o universitate americană, potrivit The Daily Mail.

Consumul de acizi graşi din mîncarea prăjită sau procesată transmite semnale dăunătoare creierului care îşi pierde abilitatea de a controla apetitul. Mai exact, mîncarea de la fast-food afectează capacitatea creierului de a-ţi semnala cît ai mîncat, ceea ce înseamnă că vei avea în continuare senzaţie de foame.


"Este evident că acizii graşi trans sunt dăunători, atît pentru dinţi, dar, după cum putem vedea acum, şi pentru creier", susţine Gene Bowman, de la Universtitatea Oregon.

Acizii graşi trans este numele sub care sunt cunoscute grăsimile nesaturate, greu digerabile. De cele mai multe ori, este dificil să identifici preparatele care conţin astfel de substanţe, susţin jurnaliştii străini.

Aceşti acizi pot cauza numeroase probleme de sănătate precum boli cardiace, colesterol ridicat, obezitate şi chiar diabet.

În afară de cartofii prăjiţi sau mîncarea de la fast-food, grăsimile nesaturate se mai găsesc în unele fursecuri sau biscuiţi, precum şi în popcorn-ul pentru microunde.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load