TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Explicaţia unui medic: Curele de detoxificare, un mit

Explicaţia unui medic: Curele de detoxificare, un mit

Asistăm la o înfloritoare industrie care s-a creat în jurul modalităţilor prin care ne putem detoxifica organismul, fie că vorbim despre diete, suplimente, sucuri sau alte „strategii“ mai complexe, care pot include şi proceduri invazive.

Medicii specialişti avertizează că, de fapt, este vorba despre marketing.

Multiple diete pretind că realizează detoxificarea organismului, fără a prezenta o dovadă ştiinţifică sau a preciza care sînt aceste substanţe toxice pentru organism, afirmă dr. Mihaela Posea, medic specialist de diabet, nutriţie şi boli metabolice, doctor în medicină.


Fie că vorbim despre un regim în care consumi numai sucuri verzi sau bei doar anumite lichide - apă sărată, apă cu lămîie, ceaiuri, smoothie-uri - fie de folosirea unor metode precum clismele sau laxativele, nici unul dintre ele nu constituie un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

„Sînt multe mituri amestecate cu jumătăţi de adevăr. Nu poţi să te detoxifici în cure din acestea de şapte zile şi apoi să mănînci timp de două-trei săptămîni ce vrei. În mod fiziologic, organismul se «intoxică» şi se «detoxifică» în fiecare zi. Pentru că alimentele pe care le mîncăm conţin substanţe necesare organismului, dar conţin şi substanţe care nu sînt necesare sau care, unele, sînt chiar potenţial periculoase“, explică prof.dr. Cristian Serafinceanu, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, medic primar nefrolog.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load