Experții au stabilit care e cea mai bună dietă din lume

 Experții au stabilit care e cea mai bună dietă din lume

Aceasta prevede renunțarea la sare și zahăr, precum și la alimentele grase.

Nutriționiștii din S.U.A. de la News and World Report au identificat cea mai eficientă dietă din cele recunoscute acum pe teritoriul SUA. Dieta numită DASH, recunoscută drept lider, prevede renunțarea la sare și zahăr, precum și la alimentele grase, este descrisă pe site-ul Institutului Național pentru Inimă, Plămîni și Sînge.

Renunțarea la sare și zahăr poate fi atît parțială (reducerea consumului), cît și completă. În acest caz, este, de asemenea, necesar să fie excluse din dietă alimentele care au un conținut ridicat de grăsimi.

Dacă este respectată dieta în cauză, poate fi observată scăderea tensiunii arteriale și a nivelului colesterolului în organism. Potrivit părerii experților, efectul în urma acestei diete este mai bun decît după multe medicamente.

Poziția de lider dieta DASH o împarte cu cea Mediterană, care ajută la reducerea greutății, îmbunătățirea activității creierului și a inimii, dar și la prevenirea riscului de diabet și cancer.

Anterior, Korrespondent.net anunțase că oamenii de știință au determinat că consumul de alcool mărește riscul de îmbolnăvire cu cancer.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load