COVID-19 în MOLDOVA

Elaborarea vaccinului anti-COVID a început cu mult înainte de pandemie

Elaborarea vaccinului anti-COVID a început cu mult înainte de pandemie

Oamenii de știință din Rusia au început să dezvolte vaccinul anti-COVID cu mult timp înainte de pandemie, a declarat directorul Centrului Național de cercetare a epidemiologiei și microbiologiei Gamalei, Alexander Ginzburg, transmite lenta.ru.


Potrivit acestuia, trei generații de cercetători au lucrat la tehnologia de creare a medicamentului timp de 25 de ani. Inițial, a fost planificat să fie utilizat pentru terapia genică, atunci cînd o genă umană sănătoasă este injectată în organism pentru a o înlocui pe cea deteriorată. În 2014, tehnica a fost utilizată pentru proiectarea vaccinurilor vectoriale, în special împotriva virusului Ebola. A fost testată, timp de doi ani în țara africană Guineea, unde s-a concentrat infecția, și care a arătat rezultate bune în ceea ce privește siguranța și imunogenitatea.


Primul medicament anti-COVID bazat pe tehnologie a început să se dezvolte acum 2 - 2,5 ani. Avînd ca scop producerea vaccinului împotriva virusului MERS, care provoacă sindromul respirator din Orientul Mijlociu, iar rata mortalității de la acesta este de 40%. După cea de-a doua fază a studiilor clinice, angajații Centrului de cercetare au trecut la vaccinul COVID-19. Ca urmare, vaccinul de la MERS a devenit prototip al vaccinului anti-COVID; ceea ce privește secvența nucleotidică, acestea sînt similare cu aproape 80%.Producerea largă a vaccinului rusesc ”Sputnik V” a început pe 15 august. Primii vaccinați în mod voluntar vor fi medicii și profesorii. Vaccinarea în masă la Moscova a început pe 5 septembrie, în ansamblu, în Rusia începe la mijlocul lunii. Rezultatele celor două etape ale studiului clinic al medicamentului sînt publicate în revista medicală The Lancet.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load