Ei sînt marii cîștigători ai festivalului de la Rio

Ei sînt marii cîștigători ai festivalului de la Rio

Cîștigătorii ediției din 2018 a Carnavalului de la Rio au fost reprezentanții unei școli de samba care au transmis un mesaj împotriva problemelor sociale și a corupției din Brazilia, scrie BBC News.


Școala de samba Beija Flor a prezentat Brazilia ca fiind condusă de un șobolan uriaș în timp ce politicienii purtau serviete căptușite cu aur. Dansatorii acestei școli au fost desemnați cîștigătorii ediției din 2018 a Caranvalului de la Rio de Janeiro, cel mai cunoscut eveniment de acest tip din lume.A cîștigat competiția școlilor de samba, învingînd alte 12 participante și și-a însuțit marele premiu pentru a 14-a oară în istorie. Dansatorii s-au pregătit pentru a participa la eveniment cu multe luni înainte.


 Nu este prima dată cînd participanții la concursul școlilor de samba adoptă teme politice. De altfel, și școala care a terminat pe locul al doilea a lansat un mesaj prin care critica liderii brazilieni, ei prezentîndu-l pe președintele Michel Temer ca vampir.Un scandal de corupție care implică gigantul petrolier Petrobras a dus la arestarea a zeci de politicieni și directori din Brazilia și din alte părți.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load