COVID-19 în MOLDOVA

Efectele uimitoare ale veninului de albine asupra însănătoșirii

Efectele uimitoare ale veninului de albine asupra însănătoșirii

Apiterapia este numită adesea terapia cu produse apicole și presupune, în principiu, utilizarea acestora pentru a trata un spectru larg de afecțiuni și simptomele acestora, precum și durerile cauzate de leziunile acute și cronice.

Totodată, există o serie de produse care sînt benefice sănătății și sînt utilizate în apiterapie și includ: polenul, pastura, propolisul, mierea, lăptișorul de matcă și veninul de albine, scrie doctordebine.ro.

Doctorul Vanessa Youness, care a practicat și apiterapia în timpul complexului și îndelungatului tratament, care a ajutat-o să învingă scleroza multiplă, boală de care a suferit încă din perioada adolescenței, consideră că, pe cît de simplu și banal sună, acest tratament alternativ ajută atît persoanele cu afecțiuni relativ ușoare, cît și cu afecțiuni grave, cum ar fi Boala Parkinson, scleroza multiplă, Boala Alzeimer sau chiar lupus.


Chiar dacă la începutul carierei am considerat-o prea banală pentru a fi folosită ca metodă de tratament într-o clinică, în timp mi-am schimbat radical percepția despre apiterapie. Pe cît de simplistă este metoda, pe atît de minunate sînt rezultatele obținute. Apiterapia poate fi folosită atît în cazul afecțiunilor mai ușoare, precum răni, dureri, arsuri sau tendinită, precum și în cazul afecțiunilor grave, precum artrita, zona zoster, infecțiilor sau chiar în cazul sclerozei multiple, boală de care am suferit ani de zile și care putea să-mi distrugă ireversibil viața. De asemenea, apiterapia este excelentă pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în această perioadă critică în care avem mare nevoie să avem organismul puternic”, explică medicul.

Tratament cu ajutorul veninului de albine

Totodată, specialistul afirmă că, dintre toate produsele folosite în apiterapie, veninul de albine are rezultatele cele mai bune, ajutînd de la simple inflamații pînă la tratarea bolilor cronice. “Veninule de albine conține atît compuși antiinflamatori, cît și compuși inflamatori, precum enzime, zaharuri, minerale și aminoacizi. Astfel, s-a dovedit științific faptul că melittina – componenta sa principală – suprimă căile inflamatorii și reduce markerii inflamatorii. Totodată, folosim tratamente naturiste cu ajutorul veninului de albine pentru reducerea simptomelor legate de artrită, tratamentul constînd în acupunctură pe bază de venin, cîte 5-15 înțepături la fiecare două zile. Efecte promițătoare am obținut, de asemenea, și în cazul persoanelor cu o imunitate scăzută, dar și în cazul persoanelor care au dezvoltat boli autoimune, cum ar fi lupusul, encefalomielita și artrita reumatoidă, prin scăderea inflamației și consolidarea răspunsului imunitar”, spune medicul Vanessa Youness.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load