Efectele benefice ale rugăciunii au fost dovedite științific

 Efectele benefice ale rugăciunii au fost dovedite științific

Toată lumea a auzit despre puterea de vindecare a rugăciunii, care face minuni. Dar aceste istorii rămîn întotdeauna un basm pentru necredincioși.

Nouă din zece americani au spus că se roagă cel puţin ocazional. Un psiholog de la Universitatea din Florida, Nathaniel Lambert, a studiat aceste fapte şi a ajuns la următoarea concluzie: de ce să nu ne rugăm pentru cei care ne-au rănit? Poate că acest lucru va duce la iertare şi, la rîndul său, va îmbunătăţi relaţiile dintre oameni, relatează Esciencenews.com.

Lambert si colegii săi au decis să experimenteze şi să dovedească aceasta ştiinţific. Ei au împărţit voluntarii în două grupuri: în primul grup oamenii s-au rugat în fiecare zi pentru bunăstarea partenerului, iar în doilea grup înregistrau propriile gînduri cu privire la partener.

Apoi, oamenii de știință au măsurat nivelul de "iertare". Prin „iertare” ei  au conceput o scădere a emoțiilor negative care apar atunci cînd o persoană este tratată nedrept. Rezultatele au arătat că în acele cupluri în care unul dintre parteneri se ruga, dorinţa de răzbunare sau de a face rău era mică. Ei au fost gata să ierte şi să continue relaţia lor.

Cum influențează rugăciunea în mod pozitiv asupra oamenilor? Psihologii au o sugestie: de obicei, în cuplu partenerii împărtăşesc ideile lor, ei au obiective comune, dar atunci cînd se ceartă, ei se gîndesc la răzbunare şi la supărarea lor. În consecinţă, ei se concentrează pe ei înşişi şi este foarte dificil de a schimba această tendinţă. Probabil, rugăciunea poate ajuta la schimbarea atenţiei de la ei înşişi spre alţii şi resentimentele dispar.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load