TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Durata unei convorbiri telefonice nu ar trebui să depășească 2 minute

Durata unei convorbiri telefonice nu ar trebui să depășească 2 minute

Pentru ca convorbirile la telefonul mobil să fie maximal inofensive aceste nu ar trebui să dureze mai mult de 2 minute, iar pauzele între ele ar trebui să fie de cel puțin un sfert de oră.

Astfel de recomandări au fost lansate de specialiștii Rospotrebnadzor, la care face referire „Rossiiskaia gazeta”.

Experții de asemenea au îndemnat cetățenii să țină telefonul mobil la o distanță de ureche pe toată durata conversației, ținînd telefonul din partea de jos în poziție verticală. Totodată Rospotrebnadzor recomandă să se ducă telefonul la ureche doar după ce interlocutorul de pe celălalt capăt al firului va răspunde la apel – această recomandare se explică prin faptul că timp de 10-20 de secunde după începerea apelului radiația emanată de gadget este cea mai puternică. Experții au sfătuit să se scoată ochelarii pe toată durata conversației, astfel încît ramele metalice să nu conducă la o creștere a intensității cîmpului electromagnetic.


Ori de cîte ori este posibil, experții au sfătuit să se evite apelurile și să se comunice cu interlocutorul prin mesaje. În același timp, Rospotrebnadzor nu recomandă, de asemenea, să priviți constant în telefon și să jucați jocuri pe el, deoarece un astfel de hobby este asociat cu o suprasolicitarea ochiului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load