COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

După un incendiu la fabrica Jim Beam, tone de bourbon au ajuns în rîul Kentucky, provocînd moartea în masă a peștilor

După un incendiu la fabrica Jim Beam, tone de bourbon au ajuns în rîul Kentucky, provocînd moartea în masă a peștilor

Ca rezultat al incendiului de la combinatul de producere a bourbon-ului Jim Beam, mai multe tone de alcool au ajuns în rîul Kentucky situat in apropierea întreprinderii.

Acest lucru a condus la o moarte masiva a peștelui – scurgerea băuturii în apă a dus la o scădere bruscă a conţinutului de oxigen din aceasta, scrie CNN.


Focul de la combinatul Jim Beam a avut loc în seara zilei de 2 iulie – focul a izbucnit într-una din secţiile de depozitare ale companiei, drept urmare au fost distruse 45 de mii de barili de bourbon.Alcoolul, care nu a ars în incendiu, a ajuns în rîurile Glenns-Creek și Kentucky – pata de bourbon s-a extins la 37 km în aval. Acest lucru a condus la o moarte masivă a peștilor prinşi în zona de scurgere. Autorităţile nu au anunţat numărul concret de peşte mort.


Acum, pe malurile ambelor rîuri sînt instalate dispozitive pentru aerare - saturație cu oxigen a apei. La 8 iulie, pata de alcool trebuia să ajungă la rîul Ohio și să se dizolve complet în el.
________________________________________


Anterior, oamenii de știință de la Universitatea Cornell și Fondul pentru protecția mediului au măsurat independent emisiile întreprinderilor de producere a îngrășămintelor din Statele Unite și au concluzionat că emisiile de metan de la acestea sînt de 100 de ori mai mari decît se aştepta.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load