După cît timp ne pun în pericol sănătatea alimentele congelate

După cît timp ne pun în pericol sănătatea alimentele congelate

Carnea, legumele sau fructele sînt doar cîteva din alimentele cel mai des congelate pentru a putea fi păstrate timp îndelungat.

Dincolo de aspectul neschimbat, calitatea acestora suferă modificări atunci cînd timpul de păstrare nu este respectat în funcţie de categoria produsului, punînd sănătatea în pericol.

Care este timpul maxim în care alimentele îşi păstrează calitatea după congelare:  

Mezeluri: 1-2 luni

Ouă: o lună

Carne de pasăre: 2-3 luni

Carne roşie: 4-12 luni

Supe: 2-3 luni

Peşte: 2-6 luni

Unt: 6-9 luni

Margarină: 12 luni

Brînză: 1-6 luni

Iaurt: 1-2 luni

Pizza: 1-2 luni

Verdeţuri: 12 luni

Prăjituri: 7-8 luni

Citrice: 3 luni

Fructe: 9-12 luni

Legume: 8-12 luni

Nuci: 3 luni

Lapte: 3-6 luni

Suc natural: 6 luni


 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load