Dragostea nu este o glumă!

Dragostea nu este o glumă!

Nicolai Mișcoi

Vă mai amintiți cum cînta odată într-un cîntec mai puțin cunoscut interpretul notoriu Victor Țoi: "Dragostea nu este o glumă! Știi, eu nu glumesc ... "? Da, într-adevăr așa este, nu e deloc o glumă.


Dacă ne oprim măcar pentru o clipă, lăsînd la o parte toate gîndurile și problemele importante, care ne frămîntă și cugetăm un pic, atunci putem ajunge la concluzii destul de interesante și palpitante, ca în cele din urmă să ne convingem că merită.


Înțelepții consideră că dragostea este leacul tuturor bolilor. Mințile luminate spuneau că viața fără iubire este imposibilă, ba chiar susțineau că acesta este începutul și sfîrșitul existenței noastre. Celebrul scriitor rus Lev Tolstoi a spus foarte bine că „dragostea este singurul lucru din lume care poate fi dăruit și pe care poți să-l păstrezi pentru tine". Poetul și dramaturgul englez, Robert Browning, sublinia că „dacă distrugi iubirea, atunci pămîntul nostru se va transforma, pur și simplu, într-un mormînt" și aici sîntem de acord cu el.


În același timp, iubirea este acel sentiment pe care nimeni așa și nu l-a putut explica pînă la capăt. Desigur fiecare persoană are propria definiție a dragostei, percepe în felul său acest sentiment al tainei universale ... Clasicul literaturii ruse Constantin Paustovski considera că putem nici să nu vorbim despre dragoste, pentru că noi nici pînă astăzi nu știm ce este aceasta. E posibil să fi avut dreptate, căci dragostea este ceea ce nu putem vedea, dar nici atinge, ci doar să o simțim undeva în interiorul nostru, să o trăiești cu bucurie sau dor, fericire sau durere, acțiune sau pasivitate ...


Continuarea articolului citiți pe moldovenii.md.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load