Dezvoltarea carierei depinde de numele persoanei

Dezvoltarea carierei depinde de numele persoanei

Aşa cum sugerează noile cercetări, părinţii care doresc ca copiii lor să facă o frumoasă carieră în viitor, ar trebui să înceapă cu alegerea unui nume foarte simplu pentru copil.


Un studiu realizat de profesorii de la Universitatea din Melbourne și Universitatea din New York, a relevat că persoanele cu nume simple, ușor de pronunţat, sînt mai frecvent promovate în serviciu.


"Şi problema nu ţine de lungimea numelui, de originea străină sau cît este de neobişnuit, ci de faptul cît de uşor se pronunţă", susţine Simon Laham, autorul principal al studiului de la Universitatea din Melbourne. În primul studiu experţii au analizat modul în care pronunţarea numelui influenţează formarea impresiei despre o persoană, precum şi adoptarea deciziilor.


În rîndul avocaţilor și juriștilor, acest efect s-a observat ca fiind deosebit de puternic, mai repede erau promovaţi la serviciu cei ai căror nume se pronunţa ușor.


Cercetătorul de la New York University, Adam Alter, care a analizat activitatea unei mari firme de avocatură, a observat că este probabil ca efectul să fie urmărit și în alte domenii, precum și în multe situaţii cotidiene. "Oamenii pur și simplu nu conștientizează impactul pe care îl are asupra deciziilor lor numele unei persoane", afirmă Alter.


Studiul, de asemenea, a arătat că și liderii politici au un succes mai mare în cazul în care numele lor sînt uşor de pronunţat.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load