Descoperire uluitoare la baza unui vulcan din Mexic

Descoperire uluitoare la baza unui vulcan din Mexic

Arheologii mexicani afirmă că au excavat un sanctuar din piatră la baza vulcanului din Ciudad de Mexico care ar putea reprezenta un model miniatural al universului.


Membrii Institutului Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic susţin că Piatra se află în centrul unei bălţi de la baza vulcanului Iztaccihuatl. Cercetătorii consideră că pietrele au fost amplasate pentru a oferi iluzia  ''plutirii'' pe suprafaţa apei. Mail Online notează că totul ar putea avea legătură cu un mit mesopotamian al creaţiei lumii în care Cipactli (un monstru al pămîntului) plutea pe apă şi a format cu ajutorul corpului său cerul şi pămîntul. 


De asemenea, în apropiere au fost descoperite şi bucăţi decorative asociate zeului ploii Tialoc. ''Existenţa unui altar (tetzacualco) în mijlocul bălţii naturale şi efectul optic sugerează că aceasta este o reprezentare a unui model al universului,'' afirmă cercetătorii. Sursa: Arturo Cruz/ Terrasat Cartografia


Iris Hermandez, arherolog din cadrul proiectului, sugerează că a existat un ritual de controlare a apei pentru ca rîurile să alimenteze balta pentru a se putea forma efectul de plutire a structurii. În balta Nahualac au fost descoperite două structuri. Prima este constituită din amplasarea mai multor pietre rectangulare în perioada precolumbiană. Iar a doua este localizată la 150 de metri de prima într-o vale, unde se află Izvoare. Obiectele din ceramică descoperite în zonă au fost datate ca fiind din perioada anilor 750-1150. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load