TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Depresia părinților afectează volumul creierului copiilor - studiu

Depresia părinților afectează volumul creierului copiilor - studiu

Copiii unor părinți deprimați se nasc cu un volum redus al uneia dintre emisferele creierului, scrie Child & Adolescent Psychiatry.

S-a menționat că este vorba despre așa-numitul ”cortex” - acesta este unul dintre nucleele de bază ale creierului, este responsabil de funcționarea sistemului de recompensă, adică, cu alte cuvinte, de bucuria succeselor obținute.

Conform publicației, Universitatea Columbia a realizat un studiu la care au participat peste 16 mii de copii cu vîrste între 9 și 10 ani. Tuturor li s-a făcut o scanare a creierului - rezonanța magnetică. Părinții unei treimi dintre aceștia s-au plîns anterior medicilor că suferă de depresie. S-a dovedit că anume acești copii au avut un cortex vizibil mai mic. Acest lucru crește riscul de apariție a depresiei la acești copii.


Se menționează că oamenii de știință au urmărit cu atenție și copiii la care au identificat semne ale depresiei. S-a dovedit că nu la toți este schimbat volumul creierului. Cercetătorii au ajuns la concluzia că cortexul mai mic este anume o patologie ereditară. Ei au subliniat că atît depresia mamei, cît și a tatălui pot provoca depresia la copil.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load