COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De unde ne luăm vitaminele în perioada autoizolării

De unde ne luăm vitaminele în perioada autoizolării

În această perioadă unică în vieţile noastre sîntem mai dispuşi parcă decît oricînd să ne păstrăm starea de sănătate. Deşi majoritatea romînilor şi-au făcut provizii alimentare, unii se întreabă dacă reuşesc să acopere conţinutul necesar de vitamine. A răspuns dr. Şerban Damian, medic nutriţionist

De unde luăm vitaminele în acestă perioadă a autoizolării la domiciliu cînd nu mai este atît de simplu să mergem zi de zi la piaţă pentru verdeţuri proaspete, legume, fructe? ”Vitaminele se găsesc în diverse cantităţi şi combinaţii în mai toate alimentele. Important este să menţinem o alimentaţie echilibrată şi diversificată.” explică medicul nutriţionist.

Soarele este benefic stării de bine şi sintezei vitaminei D

Respectaţi principiile unui regim de viaţă echilibrat şi nu uitaţi să staţi zilnic la fereastră, balcon, în curte pentru a vă încărca bateriile dar şi rezervele de vitamina D. Iată ce recomandare are medicul nutriţionist. ”Ţinînd cont că vom traversa o perioadă în care vom sta mult mai mult în interior, n-ar fi o idee rea să ne administrăm un supliment alimentar care să conţină vitamina D” a mai adăugat specialistul în nutriţie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri