COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce unele persoane care mănîncă mult nu se îngrașă

De ce unele persoane care mănîncă mult nu se îngrașă

Potrivit BBC, un studiu efectuat de curînd în Marea Britanie a evidențiat faptul că unii oameni pur și simplu sînt programați gentic să nu se îngrașe.

Studiul a implicat 10 voluntari care au consumat cantitați imense de calorii timp de patru săptămîni, ajungînd pînă la 3500 de calorii pe zi în cazul femeilor și 5000 în cazul bărbaților.

Cu toate acestea, nici unul dntre voluntari nu s-a îngrășat mai mult de 4,5 kilograme.

"Astfel de persoane își păstrează greutatea constantă pentru că ei nici măcar nu își doresc să mănînce. Nu sînt nevoiți să se lupte continuu cu dorința de a mînca și cu propria voință." a declarat Prof. Jane Wardle, unul dintre medicii participanți în cadrul studiului.


În timp ce caloriile în exces pot conduce la depunerea de grăsime în cazul multor persoane, unul dintre voluntari a sfidat convențiile, cîntărind mai mult cu 4,5 kg, dar fără ca aspectul său să se fi schimbat.

În locul grăsimii, caloriile s-au transformat în masă musculară în timp ce metabolismul voluntarului a crescut cu 30%. Acesta ar putea fi încă unul dintre motivele petru care unii oameni par să mănînce orice fără să se îngrașe, spun specialiștii.

Un studiu asemănător a fost realizat într-un penitenciar din Statele Unite, în 1967, de către medicul Ethan Sims. Acesta i-a convins pe unii deținuți să mănînce cît mai mult, pentru a se îngrășa cu cîteva kilograme, oferindu-le drept răsplată scăderea pedepsei. Unii dintre ei nu au reușit să acumuleze cele cîteva kilograme în plus, deși au consumat pînă la 10.000 de calorii pe zi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load