TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce riscul să te îmbolnăvești în vacanțe este mai mare

De ce riscul să te îmbolnăvești în vacanțe este mai mare

Nici nu ai ajuns bine în vacanță și deja te-ai ales cu o răceală, o alergie sau un virus. Specialiștii spun că astfel de situații nu sînt coincidențe și ne explică de ce se întamplă asta.

Zilele de dinainte de concediu par întotdeauna un calvar. Avem o listă interminabilă de lucruri pe care trebuie să le rezolvăm înainte: de curățat și călcat hainele, de făcut bagajele, de terminat toate task-urile de la birou, de mers la cumpărături.

Specialiștii în medicină nu prea cred în coincidențe, așa că ne explică de ce sîntem mai predispuși să ne îmbolnăvim în vacanțe.


Medicii explică cum un program extrem de încărcat și de solicitant poate avea repercusiuni directe asupra organismului. Te poți simți mai stresată sau mai obosită înainte de vacanță, tocmai fiindcă încerci să rezolvi o mulțime de lucruri. E extrem de important să îți păstrezi echilibrul, chiar dacă lista de TO DO pare interminabilă. Sistemul imunitar poate fi slăbit în astfel de perioade, așa că trebuie să îi acorzi o atenție sporită: mănîncă sănătos, mergi la sală, odihnește-te opt ore pe seară și încearcă să nu consumi alcool sau să fumezi în exces.

De multe ori însă, e vorba de mai mult decît o simplă răceală. Multe persoane se confruntă cu dureri cronice sau cu probleme legate de sănătatea mintală. Iar acest lucru se întîmplă cu precădere cînd sînt într-o stare de relaxare. Studiile arată că suferim mai multe atacuri de panică în timpul weekend-ului decît în cursul săptămînii. De asemenea, duminica și în timpul vacanțelor se înregistrează mai multe apeluri către urgențe care semnalează crize de ulcer decît în restul perioadelor. Pentru a evita astfel de situații, cel mai bine este să încerci să previi situațiile stresante. Cum? Fă sport, ieși cu prietenii sau mergi la terapie.

În vacanțe intri în contact cu mai mulți oameni decît o faci în mod normal. Iar asta înseamnă că ești predispus la mai mulți virusuri care îți pot slăbi sistemul imunitar. Acest lucru se întîmplă mai ales în avion, cînd pe o suprafață mică se află un număr considerabil de persoane, iar circulația aerului este redusă. Astfel, bacteriile sau virusurile se răspîndesc mai rapid.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load