TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce nu scăpăm de punctele negre, oricît nu ne-am chinui

De ce nu scăpăm de punctele negre, oricît nu ne-am chinui

Toată lumea urăște punctele negre – pe cît de mici sînt, pe atît de enervante din punct de vedere estetic.

Tocmai de aceea, există tot felul de metode de a scăpa de ele. Totuși, punctele negre mereu se întorc, care este motivul? Pe piață se află o varietate mare de măști și plasturi pentru punctele negre. Aceste produse expun practic punctele negre la ingrediente care dizolvă acumularea de celule moarte și uleiuri din pori, golindu-i pe aceștia din urmă, după cum a explicat dermatologul Rachel Nazarian pentru Women’s Health Magazine.


„Cu o utilizare continuă și expunere la ingredientele potrivite, punctele negre se pot îmbunătăți, iar în viitor să fie prevenite”, a zis el. Principaul „ingredient” al punctelor negre este keratina. Din moment ce porii sînt deschiși – așadar expuși la aer – oxigenul oxidează acumulările nedorite din ei, dîndu-le astfel aspectul negru.

Pentru ca o mască să fie eficientă, trebuie să conțină ingrediente ce descompun keratina. Ingrediente de tipul acidului salicilic și acidului glicolic dizolvă punctele negre și, pe termen lung, pot face minuni în privința aspectului tenului.

Însă nici măcar exfolianții chimici nu îți vor menține pielea fără de puncte negre o veșnicie. În pori vor apărea constant noi depozite de keratină, pentru că așa este normal. Însă folosirea unei măști bune împotriva lor poate să încetinească apariția lor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load