De ce nu este sănătos să mănînci roșiile și morcovii în stare crudă

De ce nu este sănătos să mănînci roșiile și morcovii în stare crudă

Faptul că este benefic pentru organism să consumi legumele crude se pare că este doar un mit.

Sau cel puțin în cazul a cinci dintre legume, printre care morcovul și roșia care sînt mai sănătoase... gătite.

Dacă majoritatea dintre noi sîntem sfătuiți să ne mîncăm legumele crude, există cinci alimente pe care nu este deloc sănătos să le consumi în stare naturală. Roșiile spanacul, morcovii, sparanghelul și ciupercile sînt cinci legume care fac mult mai bine organismului, dacă le... gătești.

Un exper în nutriție, Mel Wakeman, la universitatea Birmingham City susține că mulți dintre nutrienții care se găsesc în plante sînt rareori asimilate de orgasnism, comparativ cu proteinele animale.

Potrivit acestuia, mîncăm degeaba roșii crude. În schimb, dacă le pregătim termic, crește nivelul de licopen, un puternic antioxidant, care previne apariția cancerului.

Spanacul gătit crește nivelul de fier, însă nu trebuie prea mult timp lăsat la flacără. La fel se întîmplă și în cazul morcovilor, bogați în caroten, sau al ciupercilor, care sînt bogate în vitamine și minerale.

Nutriționistul insistă totuși ca toate aceste alimente să nu fie gătite prea mult, pentru păstrarea în legume a vitaminelor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load