TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce nu e bine să dormi pe burtă

De ce nu e bine să dormi pe burtă

Probabil una dintre cele mai abordate poziții de somn, dormitul pe burtă nu este recomandat pentru a avea parte de o odihnă de calitate.

Totuși, medicii recunosc că cei mai mulți oameni gravitează involuntar spre poziția de somn cu care s-au obișnuit și care îi face să se simtă cel mai confortabil.

Dormitul pe burtă face imposibilă menținerea coloanei într-o poziție sănătoasă și, mai mult, pune presiuni pe mușchi, ceea ce poate afecta nervii, provoca amorțeli și furnicături.


Somnul pe burtă elimină sforăitul și ajută digestia, însă provoacă dureri de gît și de spate din cauza presiunii exercitate asupra gîtului. În plus, afectează circulația sîngelui și îngreunează respirația.

Favorizează apariția ridurilor

Femeile ar trebui să fie îngrijorate şi pentru faptul că în această poziţie de dormit fermitatea sînilor are de suferit, iar ridurile faciale se formează mai repede, din cauza contactului prelungit al feței cu suprafața de dormit.

Somnul pe spate, cel mai sănătos

Medicii recomandă dormitul pe spate, acesta se pare că este cel mai sănătos. Dormitul pe spate previne durerile de ceafă, de spate și ajută la alinierea corectă a coloanei vertebrale. Chiar dacă dormitul pe spate nu îi avantajează pe cei care sforăie, este ideal pentru prevenirea ridurilor și coșurilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load