COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce femeile au cu cinci ore mai puţin timp liber decît bărbaţii

De ce femeile au cu cinci ore mai puţin timp liber decît bărbaţii

Bărbaţii au 43 de ore libere pe săptămînă, asta în comparaţie cu femeile, care au cu cinci ore mai puţin, conform unui nou studiu.

Raportul a arătat că femeile aveau, în 2015, doar 38 de ore de petrecere a timpului liber pe săptămînă, timp în care alegeau să se odihnească sau să socializeze.

Cercetătorii au descoperit că femeile au mai puţin timp liber decît bărbaţii deoarece ele au mai multe treburi casnice, a dezvăluit un studiu realizat de Oficiul de Statistici Naţionale din Marea Britanie în rîndul cetăţenilor săi.

Activităţile de la domiciliu, mai importante decît mersul la sală

Statisticile arată, de asemenea, că media timpului liber a crescut pentru bărbaţi, comparativ cu anul 2000, dar a scăzut pentru femei.


"Femeile ar putea avea mai mult timp dacă nu ar fi angrenate în activităţi neremunerate, cum ar fi treburile casnice şi îngrijirea copiilor. Orele petrecute pentru munca neremunerată le înlocuiesc pe cele care ar putea fi dedicate activităţilor de agrement", cred specialiştii.

Cînd vine vorba de petrecerea timpului liber, atît bărbaţii, cît şi femeile, au cam aceleaşi tabieturi, stau la televizor, ascultă muzică sau citesc.

Cu toate acestea, conform sondajului, vîrstnicii au cel mai mult timp liber. Persoanele cu vîrsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani au cele mai puţine ore libere, în comparaţie cu orice altă categorie de vîrstă, în timp ce persoanele de peste 65 de ani profită cel mai mult. Explicaţia: au ieşit la pensie şi au copii mari care îi ajută.

Oamenii cu vîrste cuprinse între 16 şi 24 de ani se bucură, de asemenea, de mult timp liber pe săptămînă. Specialiştii cred că mulţi dintre cei care fac parte din această categorie sînt studenţi care nu au un job sau nu muncesc cu normă întreagă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load