COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce este nu e bine să mergi flămînd la culcare

De ce este nu e bine să mergi flămînd la culcare

Foamea are un efect negativ asupra capacității de învățare și a muncii și poate provoca chiar depresie, spun cercetătorii.

Mulți încă cred că a merge la culcare flămînd este o idee bună, deoarece i-ar putea ajuta să slăbească. Știința îi contrazice și chiar a observat mai multe efecte secundare ale acestui obicei, transmite NOI.md cu referire la tabu.ro.

Vei rămîne surprins să afli de ce este rău să te culci înfometat! Iată cîteva motive care te-ar putea face să te răzgîndești pe viitor!

Vei pierde masă musculară.

Pentru cei care încearcă să cîștige masă musculară, înfometarea este o alegere proastă, potrivit specialiștilor. S-ar putea să sari peste cină, dar ai nevoie de nutrienți pentru a transforma proteinele în mușchi. Este bine să îți suprimi poftele dar nu îți stresa corpul, deoarece întotdeauna îți va fi foame seara și noaptea.


Te poți îngrășa.

Studiile care spun că vei slăbi dacă mergi la somn flămînd sînt destul de controversate. Dacă sari peste masa de seară, mîncarea va deveni de două ori mai tentantă și vei sări pe ea seara tîrziu. În acest caz, ai mai multe șanse să te îngrași. Afirmația că metabolismul nostru este mai lent noaptea este controversată și nu există dovezi care să o susțină.

Vei dormi mai prost.

Majoritatea dintre noi au experimentat aceast lucru dacă am mers flămînzi la somn. Stomacul mîrîie și singurul gînd care te macină toată noapte este cît mai e pînă la micul dejun. Vei avea nevoie de mult mai mult timp pentru a adormi, așa că dacă vrei să dormi bine, nu te înfometa, spun specialiștilor. Dacă ți-e foame, consumă un castravete și bea puțină apă.

Nu vei avea energie.

Dacă nu mănînci, nu vei avea combustibil pentru a fi activ în timpul zilei. Este foarte important să ne simțim bine dimineața, deoarece trebuie să mergem la muncă și creierul nostru trebuie să fie activ. Cercetătorii au observat că multe efecte secundare ale înfometării pot fi dăunătoare, precum oboseala și depresia.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load