De ce este folositoare ceapa pentru organism

De ce este folositoare ceapa pentru organism

Ceapa este un produs universal, agreat de toate gospodinele lumii. Primăvara el este deosebit de folositor crud, dar este gustos și preparat.
 

Gustul picant și aroma îi este oferită cepii de un alicină. Datorită lui, această legumă este un antibiotic natural şi un luptător indispensabil împotriva viruşilor şi bacteriilor. Diverse surse susţin că, cu ajutorul cepii pot fi tratate afecțiunile gastrice, cardiace şi se previne cancerul. Ca şi alte legume, ceapa aproape nu conține grăsime, dar vitamine şi minerale din belşug, făcîndu-l un aliment valoros mai ales în vreme de primăvară. Este interesant că nu numai în formă prăjită, fiartă ceapa păstrează aproape toate proprietăţile utile. 

100 g de ceapă conține:

Energie - 38 kcal
Grăsimi - 0,2 g
Proteine - 1,2 g
Glucide - 5,6 g
Vitamine
C - 10 mg
A - 9,6 mg
B1 - 0,1 mg
Minerale
Potasiu - 230 mg
Fosfor - 36 mg
Calciu - 27 mg
Magneziu - 8mg
Sodiu - 4,8 mg

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load