De ce este bun ceaiul fierbinte pentru sănătatea ochilor?

De ce este bun ceaiul fierbinte pentru sănătatea ochilor?

Un studiu recent a scos la iveală faptul că persoanele care obișnuiesc să consume zilnic o ceașcă cu ceai fierbinte au un risc cu 74% mai mic de a face glaucom și alte boli oculare grave.

O cercetare care a stîrnit uimire scoate la iveală un lucru neașteptat. După ce au supravegheat peste 1700 de participanți la studiu din care doar 5% aveau glaucom, oamenii de știință au descoperit cei care consumau zilnic ceai fierbinte au prezentat un risc cu 74% mai mic de glaucom comparativ cu cei care nu sînt mari fani ai ceaiului. Efectele au fost constatate numai în cazul ceaiurilor cu cofeină (negru, verde), însă nu sînt valabile și pentru cafea, care nu a determinat această modificare, avertizează coordonatorul studiului, dr. Anne Coleman.

În urma unei monitorizări a peste 1700 de participanți la studiu din care doar 5% aveau glaucom, cercetătorii au descoperit un lucru surprinzător: riscul de glaucom s-a dovedit a fi cu 74% mai mic în rîndul persoanelor care obișnuiau să bea ceai fierbinte de 6 ori pe săptămînă. Chiar dacă sînt necesare studii mai detaliate, specialiștii au considerat că singura explicație pe care o au este legată de faptul că aceste ceaiuri au compuși cu efect antiinflamator și protector pentru celulele corpului, scrie eva.ro.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load