TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce e bine să bei ceaiul cu lapte

De ce e bine să bei ceaiul cu lapte

Află ce ceaiuri se beau cu lapte și ce beneficii aduc acestea sănătății noastre.


Ceaiurile sînt poate cele mai bune suplimente naturale nutriţionale, iar asta ne spun chinezii cu o vastă cultură a ceaiului, dar şi tradiţia romînească, unde încă se cunosc beneficiile ceaiurilor asupra sănătăţii omului.


Ceaiurile sînt clasificate în mai multe tipuri, printre care şi cele amare. Aceste ceaiuri, deşi sînt destul de greu de suportat, aduc cele mai multe beneficii organismului.


În unele culturi europene, ceaiurile amare au fost scoase din alimentaţie, iar în altele au fost amestecate cu lapte, pentru a da o aromă mai bună şi a ameliora din amăreala naturală.


Ceaiul negru cu lapte, un deliciu britanic


De ce sînt atît de bune ceaiurile amare, precum ceaiul negru, ceaiul de pelin, de rădăcină de genţiană, de rădăcină de brusture, talpa-gîştei? Deoarece acestea detoxifică sîngele şi limfa, stimulează ficatul şi vezica biliară, elimină colesterolul din vene şi artere, alcalinizează sîngele şi alte fluide ale sîngelui, au efecte antibiotice, antivirale şi antiparazitare, stimulează secreţiile digestive şi măresc gradul de asimilare a substanţelor nutritive.


Cel mai cunoscut amestec de ceai cu lapte este cu ceai negru. Această combinaţie se pare că vine din anul 1680 din Franţa, unde nobilii îşi serveau invitaţii cu ceva total inedit, ceai cu lapte.


Dar şi ruşii obişnuiau să amestece lapte şi chiar unt de iac în ceaiurile lor tari şi foarte amare. Mai tîrziu s-a descoperit că ceaiul merge la fel de bine şi cu zahăr sau miere. Însă, cît de sănătoase sînt aceste combinaţii în condiţiile în care ceaiul trebuie să aibă efecte curative?


Ceaiurile amare pot fi subţiate cu puţin lapte


Cu siguranţă, cea mai bună variantă este ca ceaiul să se bea simplu, călduţ, fără lapte, zahăr, miere sau altele. Poate doar condimente, precum scorţişoară, ghimbir sau cuişoare, care şi acestea au efecte benefice.


Însă, atunci cînd ceaiul este băut de plăcere, nu neapărat pentru efectele sale asupra sănătăţii, un strop de lapte nu strică.


Britanicii au venit cu reţeta perfectă de ceai negru cu lapte. La 200 ml de apă la temperatura de 100 grade Celsius se adaugă un plic de ceai sau o linguriţă, se lasă fix 2 minute la infuzat şi se toarnă exact 10 ml de lapte.


După aproximativ 6 minute ceaiul este gata să fie servit. Aşadar, se poate folosi această reţetă pentru orice fel de ceai amar, dar e bine să ştiţi că acesta îşi pierde din substanţele care au cu adevărat efecte benefice pentru corp. Ceaiurile foarte aromate sau foarte tari merg perfect cu un strop de lapte.


Africanii din nord adoră ceaiul verde cu lapte, care este băutura lor de zi cu zi.


Tibetanii încă păstrează tradiţia, infuzează ceai negru în lapte şi apoi îl amestecă cu unt de iac şi îl savurează în căni de lemn.


Indienii preferă ceaiul foarte aromat cu lapte şi scorţişoară sau cardamon.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load