TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce boli suferi dacă ai mereu degetele reci

De ce boli suferi dacă ai mereu degetele reci

În mod normal, extremitățile sînt mai reci decît celelalte părți ale corpului, deoarece organismul trimite mai mult sînge organelor importante. Totuși, dacă ai mereu degetele reci, s-ar putea să ai ceva probleme de sănătate.

Hipotiroidism

Dacă glanda tiroidă nu funcționează bine, sînt mari șanse să ai mereu degetele reci, potrivit prevention.com. Tiroida este foarte imortantă pentru reglarea temperaturii corpului, iar atunci cînd funcționează prea încet, cele mai multe funcții ale organismului încetinesc. În aceste condiții, te confrunți cu oboseală, constipație, te îngrași și ai mereu degetele reci. Hipotiroidismul este mai comun în rîndul femeilor peste 50 de ani.


Probleme circulatorii

Problemele circulatorii apar atunci cînd cantitățile de nutrienți și oxigen din sînge se reduc din cauza faptului că inima nu mai funcționează bine sau din cauza depunerilor de colesterol de pe artere. Cînd sîngele nu mai circulă bine prin tot corpul, mîinile și picioarele sînt reci, amorțesc și simți furnicături.

Anemie

Anemia apare atunci cînd organismul nu are destule celule roșii ori cînd cantitatea de hemoglobină este prea mică. În aceste condiții, organismul primește prea puțin oxigen și de aceea ai degetele mereu reci. Lipsa de fier, hemoragiile, cancerul sau bolile digestive duc la apariția anemiei. Pe lîngă degete reci, te poți confrunta cu oboseală excesivă, amețeli, dureri de cap, dificultăți de respirație și piele palidă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load