De ce ar trebui să rîdem cu 25 de minute mai mult

De ce ar trebui să rîdem cu 25 de minute mai mult

Potrivit psihologilor, cinci minute de rîs pe zi, nu sînt suficiente pentru o sănătate bună, spune Rossella Burattino într-un articol publicat în ziarul Corriere della Sera.

"Un rîs sănătos, încurajator, influențează pozitiv nu numai sufletul, ci şi întregul corp. 50 de ani în urmă, rîdeam timp de 15 minute pe zi, acum timpul s-a redus la 5 minute. Experţii de la Institutul de Medicină Psihosomatică Riza nu au nici o îndoială: o doză zilnică de bună dispoziție nu trebuie să fie mai mică de 25 de minute. Beneficiile? Se reduce stresul, se îmbunătăţeşte somnul, inima, ficatul şi plămînii funcţionează mai bine atunci cînd ne distrăm, să nu mai vorbim de moral", - notează publicaţia.

"La Paris, puteţi participa la cursuri la Sorbona consacrate importanţei rîsului ca un instrument pentru îmbunătăţirea societăţii - continuă Burattino. – Puteţi, de asemenea participa la cursurile "Yoga rîsului" (Hasyayoga). Această practică combină rîsul necondiţionat cu respiraţia profundă." Aceste exerciții sînt capabile de a provoca bucurie şi uşurinţă, care poate fi simțite timp de mai multe zile.

"Rîsul ne va salva viața – este sigur Claudio Menccaci, directorul Departamentului de Psihologie Fatebenefratelli din Milano - acest lucru este confirmat în practica clinică: oameni pozitivi sînt mai capabili de a reuşi în muncă şi în relaţiile cu ceilalţi. Rîsul stimulează apărarea sistemului imunitar, eliberează adrenalina, dopamina. Acesta activizează mecanismul de eliberare de endorfine şi enkephalină - "drogurile"  noastre naturale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load