COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce ar trebui să folosești o lingură de lemn cînd guști mîncarea?

De ce ar trebui să folosești o lingură de lemn cînd guști mîncarea?

Chiar dacă urmezi o rețetă pe care ai gătit-o în trecut de nenumărate ori și crezi că știi cu precizie cantitățile de ingrediente pe care trebuie să le adaugi, trebuie să guști mîncarea pe măsură ce se gătește.

Însă știi de ce ar trebui să folosești o lingură de lemn cînd guști mîncarea? Iată cum au ajuns experții în sănătate la această concluzie!

Care este motivul pentru care ar trebui să folosești o lingură de lemn atunci cînd guști mîncarea?


O întreagă serie de alte variabile poate apărea în timpul procesului de gătire, indiferent dacă este rețeta pe care o faci o dată pe săptămînă de cîteva luni. Trebuie să știi la tot pasul ce se întîmplă în acea tigaie sau oală. Iar papilele tale gustative te vor ajuta să îți dai seama. Însă o lingură de metal este un pericol potențial pentru gura ta.

Acest lucru nu are loc din cauza faptului că lingurile de metal nu pot să transporte mîncarea la gură. Problema cu acestea este că prezintă un risc mult mai mare de a-ți arde limba sau gura decît o lingură de lemn. Lemnul este cel mai bun material de linguri. De ce? O lingură de lemn nu păstrează căldura în același mod și nici nu se încălzește la fel de repede ca metalul, fiind o alegere mult mai sigură pentru papilele tale gustative.

Probabil că te întrebi dacă ai putea apela și la o lingură de silicon sau din alte materiale.

Din păcate, natura alunecoasă a siliconului nu face acest material o alegere prea bună pentru menținerea mîncării în lingură. Iar acest lucru poate fi enervant atunci cînd încerci să duci mîncarea în gură. Dacă singurele opțiuni sînt materiale plastice și metalele, ar trebui să folosești materialele plastice.

Deși degustarea cu o lingură de lemn va scădea foarte mult riscul de a-ți arde gura sau limba, această metodă nu poate elimina complet pericolul. Lingura de lemn ar transfera căldura la limba ta mult mai lent decît o lingură de metal.

Dacă pui o lingură de lemn și una de metal la aceeași temperatură, după care le pui pe piele, temperatura de pe lingura de lemn va fi mult mai plăcută. Însă un lichid fierbinte rămîne un lichid fierbinte, indiferent cu ce îl transporți de la oală la gură. Folosește-te de bunul simț și suflă puțin în lingură înainte de a gusta orice preparat. Arsurile de la nivelul limbii sînt extrem de incomode.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load