Cum un soț și-a recuperat împrumutul acordat soției înainte de nuntă

Cum un soț și-a recuperat împrumutul acordat soției înainte de nuntă

Un cetățean rus a reușit, datorită instanței de judecată, să recupereze de la fosta soție aproximativ 1,5 milioane de ruble (peste 20 de mii de euro).


Acesta a demonstrat că femeia a cheltuit banii înainte de nuntă pentru operații plastice, notează bizlaw.md.


Cei doi soți s-au aflat într-o relație din anul 2011. În 2013, bărbatul a decis să meargă la o clinică într-o țară europeană să-și facă o operație de rinoplastie (corecția nasului), iar femeia l-a însoțit. După o consultație gratuită oferită de instituția medicală, viitoarea soție a decis să-și facă o intervenție de mărire a sînilor. Banii de care avea nevoie i-a cerut de la viitorul soț. Acesta i-a oferit suma necesară ca împrumut, pentru o perioadă de doi ani. După aceasta, persoanele s-au căsătorit, iar în august 2018, au și divorțat.


După divorț, soțul a intentant un proces pentru a-și recupera împrumutul acordat înainte de nuntă. Acesta a cerut peste 2 milioane de ruble, adică banii împrumutați și dobînda pentru fiecare an de întîrziere.


Instanța de prim nivel din Federația Rusă i-a dat cîștig de cauză reclamantului și a dispus ca pîrîta să-i întoarcă banii împrumutați. Cît ține de dobînda cerută, magistrații au spus că 60% pe an este un abuz și a aplicat-o doar pe perioada stipulată nemijlocit în contract. Pentru următorii ani s-a aplicat dobînda de 7,5 la sută pe an. Astfel, în total femeia trebuie să achite peste 1,5 milioane de ruble. Instanța de apel a menținut decizia primei instanțe.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load