COVID-19 în MOLDOVA

Cum trebuie prevenit riscul de deces prematur

Cum trebuie prevenit riscul de deces prematur

Un grup de oameni de știință de la Universitatea Politehnică din Shandong a constatat că plimbările scurte, cel puțin o dată sau de două ori pe săptămînă, reduc semnificativ riscul deceselor premature cauzate de atac de cord, accidente vasculare cerebrale și cancer.

Despre acest lucru s-a anunțat pe portalul medical informativ Medical Xpress.

Conform datelor statistice, în rezultatul studierii a circa 90 de mii de oameni, persoanele care au mers sau au lucrat în grădină de la zece minute pînă la o oră pe săptămînă au fost cu 18% mai puțin expuse riscului de deces prematur.


Cercetatorii au constatat, de asemenea, că activitatea moderată de la 2,5 la 5 ore pe saptamînă a dus la o reducere a riscului cu 31%. S-a remarcat faptul că o eficiență deosebită a fost observată în cazul în care fiecare exercițiu a durat cel puțin zece minute.

În plus, acei oameni care au mers sau au petrecut în grădină mai mult de 25 de ore pe săptămînă au redus aproape în jumătate acest risc. Cu toate acestea, oamenii de știință au observat că, din pacate, nu toata lumea are atît de mult timp liber.

De asemenea, cercetatorii au anunțat că astfel de activități fizice precum alergarea, ciclismul și exercițiile sportive au fost mult mai eficiente.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load