Cum trebuie îngrijit tenul pe timp de iarnă. Sfatul unui cosmetolog (VIDEO)

Cum trebuie îngrijit tenul pe timp de iarnă. Sfatul unui cosmetolog (VIDEO)

„În perioada rece a anului, trebuie pus accentul pe cremele hidratante, deoarece nivelul de lichid în organism scade și pielea se usucă”, a menționat specialista în cosmetologie Natalia Spătari, intervievată de NOI.md. 


Ea a oferit mai multe sfaturi utile celor preocupați de aspectul lor fizic.


„Persoanele cu pielea uscată trebuie să folosească creme bogate în vitamine și uleiuri. Totodată, în îngrijirea zilnică ar fi bine să se respecte cele trei etape: demachiere, tonifiere și hidratare. Persoanele cu pielea mai uscată e bine să se demachieze cu lăptișor, deoarece acesta are proprietăți de hidratare. După demachiere trebuie folosit un tonic, deoarece acesta reglează PH-ul pielii și nivelul de hidratare. Cremele trebuie împărțite în cele de noapte și zi. Cele de noapte e necesar să fie mai grase, iar cele de zi trebuie să aibă o consistență mai fluidă”, a atras atenția cosmetologa. 


Totodată, cosmetologa a menționat că, pe lîngă îngrijirea zilnică, o dată pe săptămînă este bine să folosim un scrub, pentru a îndepărta celulele moarte, pielea căpătînd astfel un aspect mai sănătos. De asemenea, este binevenită folosirea măștilor, deoarece ele au o concentrație mai puternică decît cremele. Ele trebuie aplicate măcar de două ori în săptămînă, potrivit tipului de piele. În sezonul rece, măștile trebuie să fie bogate în colagen, acid hialuronic și vitamine. Înainte de a aplica o cremă pe piele, e bine să folosim și serumurile.  


„Să nu uităm de hidratare în sezonul rece, deoarece nivelul de apă scade și pielea devine mult mai uscată. E bine să hidratăm și să îmbunătățim aspectul pielii din interior cu vitamine, deoarece o piele devine curată și îngrijită acționînd nu numai din exterior, dar și din interior. Persoanele cu un ten gras trebuie să folosească produse recomandate doar acestui tip de piele”, a notat Natalia Spătari.  


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load