COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum tratăm corect arsurile solare

Cum tratăm corect arsurile solare

Arsurile solare apar adesea în urmă expunerii exagerate la soare, cînd razele UV atacă pielea cauzînd inrosirea acesteia, dureri locale și o sensibilitate crescută.

Efectele arsurilor solare apar abia la cîteva ore de la expunere și ating punctul culminant după aproape o zi. Simptomele arsurilor solare sînt: inrosirea pielii, bășicile (papulele), exfolierea pielii, frisoane, febra, amețeală, greață, durere, slăbiciune și sensibilitate cutanata, transmite tabuhighlife.ro.

Tratament în 5 pași


1. Răciți rapid pielea

Dacă sînteți lîngă o piscină, lac sau mare faceți o baie rapidă pentru a va răci pielea, dar numai pentru cîteva secunde, astfel încît să nu va prelungiți expunerea. Apoi acoperiți-va și ieșiți imediat din zona însorită. Continuați să răciți arsurile cu comprese reci. Puteți folosi gheață, dar nu direct. Înfășurați gheață într-un material textil, umed, și aplicați pe pielea cu probleme. Puteți folosi și pungi cu legume congelate.

2. Hidratați pielea umedă

Se recomandă folosirea unei loțiuni de hidratare blanda, pe care să o aplicați pe pielea încă umedă. Evitați unguentele pe baza de petrol sau ulei pentru că pot reține căldură și astfel fac mai mult rău pielii arse. Repetați ori de cîte ori este nevoie pentru a păstra pielea bine hidratata în următoarele cîteva zile.

3. Reduceți inflamația

La primul semn al arsurilor solare, administrarea unui medicament antiinflamator , cum ar fi ibuprofenul sau aspirina, reduce disconfortul și inflamația. Puteți continuă cu antiinflamatorul, conform instrucțiunilor, pînă cînd va simțiți mai bine.

4. Atenție la hidratare!

În cazul arsurilor, pielea „trage” apă la suprafață și este ușor să va deshidratați. De aceea, este important să consumați multe lichide.b Alimente precum castraveții, roșiile, ridichile, ardeii grași, conopidă, pepenele verde, spanacul, căpșunile, broccoliul sau grepfrutul au un conținut ridicat de apă (peste 90%).

5. Consultați un medic dacă...

Aveți febra și frisoane, sau sînteți confuz/dezorientat

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load