TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum se vede din Stația Spațială sosirea unei rachete de pe Pămînt (FOTO)

Cum se vede din Stația Spațială sosirea unei rachete de pe Pămînt (FOTO)

O capsulă Soyuz a fost lansată miercuri de pe cosmodromul din Baikonur, Kazahstan, spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), cu un echipaj de trei astronauţi la bord, printre care şi primul astronaut din Emiratele Arabe Unite (EAU), Agerpres.

Astronautul arab Hazzaa AlMansoori, comandantul misiunii, rusul Oleg Skripochka şi inginerul de zbor al NASA Jessica Meir urmează să ajungă la destinaţie în aproximativ 6 ore.

AlMansoori, 35 de ani, fost pilot de vînătoare, va rămâne 8 zile la bordul avanpostului orbital, devenind primul arab care a vizitat uriaşul laborator ştiinţific de pe orbita Pămîntului.


În cadrul acestei misiuni, AlMansoori urmează să desfăşoare o serie de experimente, să susţină cîteva sesiuni de comunicare live din spaţiu şi să organizeze o seară culinară arabă la bordul ISS, îmbrăcat cu portul tradiţional arab, conform autorităţilor din emirate.

Cu cîteva ore înainte de lansare AlMansoori şi colegii săi de misiune au primit binecuvântarea unui preot ortodox rus, conform tradiţiei programelor spaţiale ruse, însă, spre deosebire de ceilalţi doi astronauţi, AlMansoori nu a fost stropit cu apă sfinţită.

Cu acest echipaj lansat miercuri după-amiaza, numărul astronauţilor aflaţi la bordul ISS va ajunge la 9, pentru prima oară în ultimii 4 ani, până când AlMansoori şi doi astronauţi din misiunea anterioară se vor întoarce pe Pământ la 3 octombrie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load