TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum se aleg corect căpșunile

Cum se aleg corect căpșunile

Căpșunile sînt niște fructe extraordinare, care pe lîngă aroma superbă și gustul delicios au și un șir întreg de beneficii pentru sănătate.

Ele sînt o sursă extrem de bogată de vitamine B, C, A, PP, dar și de fibre, pectine, acizi organici, fier, iod, potasiu, fosfor, calciu, mangan și antioxidanți.

Căpșunile stimulează eliminarea sărurilor și a excesului de lichid din organism, anihilează urmările negative ale acțiunilor radicalilor liberi, îmbunătățesc funcționarea creierului și au chiar proprietăți profilactice împotriva cancerului. Iar gustul nemaipomenit al căpșunilor înlătură orice urme de stres și depresie!


Cum se aleg căpșunile

1. Mirosul

Mirosul este primul lucru la care trebuie să atrageți atenția cînd procurați căpșuni. Dacă sînt crescute în mod natural, ele au o aromă extrem de plăcută! În schimb o aromă ștearsă sau chiar absentă indică faptul că fructele au fost crescute într-un mediu nesănătos.

2. Culoarea

Culoarea naturală a căpșunilor este un roșu strident, iar suprafața trebuie să fie ușor lucioasă. Fructele de un roșu închis, aproape de bordo, nu sînt demne de încredere: sînt șanse mari că ele au fost colorate suplimentar. Iar căpșunile verzi în nici un caz nu se vor coace acasă, evitați să le cumpărați.

3. Forma și dimensiunile

În privința formei nu sînt criterii prea stricte, căci există o mulțime de soiuri de căpșuni. Totuși nu căutați căpșuni de dimensiuni impunătoare: sînt șanse mari că fructele au fost injectate cu apă înainte de a fi vîndute.

4. Codița

Căpșunile fără codiță se alterează foarte repede. Frunzulițele de pe codiță trebuie să fie proaspete, de o culoare verde matură. Un truc pe care îl știu doar specialiștii: aglomerația frunzulițelor indică un gust acrișor al căpșunii, în timp ce distanța dintre frunzulițe este indiciul unui fruct foarte dulce.

5. Porii

Atrageți atenția la pori: cu cît mai mare e distanța dintre ei și cu cît sînt mai adînci, cu atît căpșuna e mai dulce!

Folosiți aceste recomandări atunci cînd mergeți să cumpărați cășune. Sezonul este în toi, de aceea nu ezitați să savurați aceste fructe delicioase și extrem de benefice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load