Cum scapi de un ulcior apărut peste noapte la ochi

Cum scapi de un ulcior apărut peste noapte la ochi

Un ulcior la ochi, denumit de medici si orjelet este o infecţie a glandelor sebacee de la baza unei gene. Deşi în majoritatea cazurilor, infecţia nu este gravă şi ar trece destul de rapid cu un antibiotic local, există trucuri şi remedii naturale care ajută vindecarea urciorului.


Ulcior la ochi, trucuri naturiste


Apă cu sare


Dacă ai un ulcior la ochi, fierbe un litru de apă cu 2 linguriţe de sare. Lasă să se răcească puţin şi înmoaie un prosop curat sau un tampon demachiant în apa sărată. Tamponează bine ulciorul şi înmoaie mereu în apa caldă, astfel încît să ţii compresa sărată circa 20 de minute, la temperatură mare. Foloseşte acest remediu dimineaţa şi seara şi gata, ai scăpat.


Lapte integral pentru ulcior la ochi


Tot pentru a vindeca un ulcior, încălzeşte o ceaşcă de lapte integral gras şi tamponează urciorul cu un tampon steril, folosind lichidul cît mai cald posibil. Aplică pînă se răceşte laptele rămas în ceaşcă şi apoi clăteşte uşor cu apă călduţă. Ai grijă să nu bagi lapte cald în ochi şi să nu ai ochii sau pielea şi mîinile murdare cînd tamponezi urciorul cu lapte, deoarece te poţi trezi cu o suprainfecţie.


Zeamă de usturoi


Dacă vrei să scapi foarte repede de un ulcior la ochi, poţi folosi ulei esenţial sau chiar căţei de usturoi pisaţi. Aplică pe întreaga zonă inflamată seara şi dimineaţa şi vei vedea ce minuni poate face această plantă cu proprietăţi antibacteriene şi antiseptice. Aplică pasta pe pleoapă, respectiv pe zona unde se fac cearcănele de obicei, în funcţie de locul în care ţi-a apărut urciorul. Lasă să se usuce, timp de aproximativ 5 ore şi spală cu apă călduţă. Infecţia se va retrage şi ochiul va arăta ca nou a doua zi.


Condurul doamnei pentru ulcior


Această floare este un remediu tradiţional cunoscut la ţară, dar oamenii de la oraş au uitat de beneficiile ei. Dacă nu găsiţi la plafar sau în grădină, cel mai bine este să întrebaţi farmacistul. După ce aplicaţi floarea (petalele) pe ulcior, lăsaţi să se usuce şi spălaţi cu săpun antiseptic după 4 ore. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load