COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum scapi de gustul amar al castraveților

Cum scapi de gustul amar al castraveților

Castravetele este una dintre legumele favorite de sezon, ce te faci însă cu aroma amară pe care unii castraveți o au? Folosește acest truc și poți uita de castraveții amari!

Castraveții amari pot ruina un preparat culinar pregătit cu mare atenție, transformînd o cină reușită într-una deloc plăcută pentru tine. Pentru a evita asta, poți folosi următorul truc, care îți garantează succesul, transmite feminis.ro.

Cucurbitacina este substanța care oferă castraveților acel gust amar pe care îl detești. Aceasta apare într-o cantitate mare la castraveții care cresc într-un mediu “stresant”, fără suficientă apă ori la temperaturi foarte ridicate.


Specialiștii sînt de părere că această substanță pe care o regăsim în castraveți este menită și să țină la distanță dăunătorii, ba chiar și oamenii. Practic, este modul prin care castravetele își prelungește durata de viață.

Cucurbitacina se adună în coaja castravetelui, dar și la capetele acestuia. Așadar, pentru a scăpa de gustul amar, trebuie doar să decojești castravetele. Indicat este să începi prin a tăia capetele și să continui cu îndepărtarea cojii. Dacă procedezi invers, vei întinde substanța pe suprafața castravetelui în timpul decojirii, iar aroma amară va persista.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load