X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cum să te fereşti de depresie în autoizolare

8 noi. 2020,, 20:30   Externe
451 0

Izolarea poate avea efecte psihologice foarte mari, cele mai predispuse la acest lucru fiind persoanele care locuiesc singure.

Anxietatea este o reacţie la o situaţie pe care o percepem ca fiind stresantă sau periculoasă. În general, anxietatea duce la izolare însă acum lucrurile par să fie exact invers: izolarea sau mai bine zis, autoizolarea poate duce la anxietate şi depresie. Izolarea socială devine încet izolare emoţională, iar gîndurile negre generează mai multă anxietate. Deşi cel mai bun tratament pentru anxietatea socială este terapia în comunitate, riscul de îmbolnăvire cu Covid-19 face acest tip de terapie indisponibil, cel puţin temporar. Este normal ca oamenii să-şi facă griji, dar e vital să ne păstrăm echilibrul psihic, tocmai pentru a nu ne pune sănătatea în pericol şi a deveni slabi în faţa virusului. Trebuie să ne amintim în permanenţă că experţii medicali şi oamenii de ştiinţă din întreaga lume lucrează din greu pentru a găsi cele mai bune tratamente pentru cei infectaţi şi a dezvolta un vaccin cît mai repede posibil. Deşi este important să fiţi la curent cu noutăţile, ar fi indicat să alegeţi cu grijă sursele de informare, pentru a evita ştirile alarmiste şi false. De asemrnea, renunţaţi la sursele care vă irită pe dvs. sau pe un alt membru al familiei.

Încearcă să păstrezi un sentiment de normalitate

Încearcă să păstrezi un anumit sentiment de normalitate. Menţinerea unei rutine, cum ar fi să te ridici din pat , să te îmbraci cu grijă şi comod, să păstrezi tabieturile de ,,frumuseţe“ chiar dacă ai de gînd să bucătăreşti, să conversezi la telefon sau pe reţele sociale cu persoane plăcute, pot influenţa pozitiv sănătatea mentală. Iar sănătatea mentală bună promovează o sănătate fizică bună.

Kinetoterapeuţii încurajează persoanele care stau acasă să devină creative şi spun că fiecare mişcare contează. Aşa că, chiar dacă stăm în casă, trebuie să facem mişcare. Şi nu avem nevoie de echipament special pentru asta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?