Cum să scapi rapid de oboseală fără a bea cafea

Cum să scapi rapid de oboseală fără a bea cafea

Oamenii de știință sînt de părere că poți fi alert folosindu-te doar de minte, corp și mediul înconjurător. Iată cum poți fi activ și fără cofeină!


Chiar și după un somn bun de noapte, o întîlnire sau o discuție te poate dărîma destul de ușor, astfel că te refugiezi în cafea sau ceai.


Pentru a renunța la acest obicei, cercetătorii sugerează să-ți protejezi vederea. Fie că este vorba de computer sau TV, ochii vor obosi și abia îi vei putea ține deschiși cînd se face ora 4. Ecranele irită și usucă ochii, astfel poți vedea dublu sau în ceață, poți avea dureri de cap sau de gît. Așadar, corectează-ți postura, clipește des și privește cîte un obiect aflat în depărartare la fiecare 20 de minute.


De asemenea, mănîncă gustări sănătoase bogate în fibre și proteine de calitate precum: ouă, avocado, unt de arahide, morcovi, țelină sau humus. Potrivit doctorulzilei.ro, bea multă apă deoarece dacă nu-ți hidratezi corpul cu apă vei avea stări de oboseală, palpitații, stări confuze și chiar leșin.


Pentru a păstra vitalitatea pe parcursul întregii zilei trebuie să te plimbi în aer liber, să dansezi, să inspiri adînc, să ascultați muzică, să-ți clătești ochii cu imagini drăguțe.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load