Cum să-i captezi atenţia unei persoane dragi

Cum să-i captezi atenţia unei persoane dragi

Uneori, aveți sentimentul că persoana cu care vorbiţi nu vă ascultă? Acum acest lucru poate fi aflat: e destul doar să priviți în ochii interlocutorului.


Oamenii de știință au descoperit că atunci cînd o persoană clipește de mai multe ori, ea se află cu gîndurile în altă parte. În noul studiu, publicat în revista "Ştiinţă şi Psihologie", se afirmă că atunci cînd clipim se crează bariere fizice minuscule care ne ajută să ne deconectăm de la lumea exterioară. Studiile au arătat ca, atunci cînd atenția unei persoane este desconcentrată, activitatea părții creierului responsabilă pentru procesul de influență externă, de asemenea, este slăbită, relateazăDailymail.


Neurologul de la Universitatea de la Waterloo din Ontario (Canada), dr. Daniel Smilek a relatat că la început a apărut teoria despre cum creierul ar reacţiona în cazul în care informaţiile din lumea exterioară încetează să mai fie percepute de om. Pentru a testa teoria că, probabil, reacția organismului ar fi clipirea continuă, oamenii de știință au adunat un grup experimental.


Cincisprezece voluntari au fost rugaţi să citească de pe ecranele calculatoarelor, în timp ce senzorii a monitorizat mişcările ochilor lor. Atunci cînd atenţia oamenilor era împrăştiată, computerul emitea anumite semnale. Astfel, s-a constatat că voluntarii clipeau mai des atunci cînd erau neatenți.


"Noi presupunem că atunci cînd ne sustragem închidem ochii. Așa creierul primeşte mai puţine informaţii", -  spune dr. Smilek.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load