COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum să faci diferența dintre lene și somnolență

Cum să faci diferența dintre lene și somnolență

Medicii somnologi cred că criteriul de bază a "somnolenței reale" este viteza de a adormi.

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Moscova ”Secenov”, au spus cum putem diferenția "somnolența adevarată" de lene.

Pentru aceasta, somnologii au apelat la o nouă metodă - testul multiplu de latență a somnului (MTSL). Anume cu ajutorul său se poate determina dacă o persoană are într-adevăr nevoie de somn sau dacă aceasta este o manifestare a oboselii cronice, asteniei, epuizării neuropsihice sau a lenii obișnuite.

Potrivit oamenilor de știință, aproximativ 25% dintre oameni suferă de "presiunea somnului" în timpul zilei. De regulă, aceasta afectează munca și scade indicatorii de performanță. Cu toate acestea, acest fenomen trebuie distins de dorința de a dormi.


Cu ajutorul experimentului cu utilizarea MTSL, medicii-somnologi au reușit să stabilească faptul că, în cazul somnolenței reale, timpul de adormire este, de obicei, de opt minute. Dacă o persoană adoarme într-o perioadă mai lungă de timp, atunci problema nu constă în lipsa sau calitatea somnului, dar, cel mai probabil, în oboseală cronică sau lene.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load