Cum să faci așa ca să stai mai puțin pe telefon

Cum să faci așa ca să stai mai puțin pe telefon

Dacă petreci o cantitate de timp exagerată pe telefon și simți că ai o problemă, există o soluție la îndemîna oricui, și anume să transformi ecranul în nuanțe de gri.


Sfatul pare cam ciudat, dar funcționează. Atunci cînd telefonul tău este semnificativ mai plictisitor și nu-ți mai sare fiecare iconiță în ochi, probabilitatea să te vindeci de dependența de telefon devine mai mare. La o primă vedere, mecanismul pare absurd, dar dacă faci acest experiment pentru o zi, vei vedea că are sens.


Însă oamenii sînt ființe vizuale. Mai exact, o serie de studii confirmă că o reclamă luminoasă stridentă este mai eficientă decît una în culori palide. Dacă pornim de la această premisă, telefonul tău are niște culori din ce în ce mai puternice.


Soluția este să aplici o temă monocromă pe telefon. Dacă ai iPhone, intri la Configurări, la secțiunea General și face un tap pe Accesibilitate. Accesezi Adaptări Afișaj în partea de sus a ecranului și faci un tap pe Filtre de culoare. Bifezi acea opțiune, iar telefonul tău va deveni alb-negru. Pe Android, partea proastă este că locația setării cu pricina variază de la un producător la altul și de la o versiune de Android la alta. Dar de cele mai multe ori, o găsești la Accesibilitate.


Dacă apelezi la acest truc, vei vedea că nevoia ta de a sta pe telefon va scădea în mod semnificativ.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load