COVID-19 în MOLDOVA

Cum să evitați aburirea ochelarilor atunci cînd purtați o mască

Cum să evitați aburirea ochelarilor atunci cînd purtați o mască

Aburirea este una dintre problemele mari ale persoanelor care poartă ochelari. Fiecare s-a confruntat cu acestea fie că sînt ochelari de vedere sau de soare.

Se întîmplă nu doar atunci cînd intrați într-un spaţiu închis, ci și afară, în aer liber, mai ales acum, cînd cu toții sîntem nevoiți să purtăm măști. Iată cum puteți rezolva această problemă, potrivit clickpentrufemei.ro

Conform publicaţiei britanice The Guardian, cercetătorul Jeremy Hoard a găsit un mic truc pentru a preveni această situaţie neplăcută.


Este o lege a fizicii: atunci cînd aerul cald atinge o suprafaţă rece, are loc un proces de condensare. La fel se întîmplă şi în alte situaţii similare, cum ar fi atunci cînd porţi ochelari şi intri de afară, unde este foarte cald, într-o încăpere sau clădire unde aerul este mai răce. Instantaneu, ochelarii se aburesc din cauza condensului. Iar, atunci cînd porţi mască, lucrurile se agravează din cauza faptului că respiraţia caldă poate ieşi prin partea superioară a măştii şi abureşte lentilele ochelarilor tăi.

Apă şi săpun

Un truc simplu pentru a preveni aburirea ochelarilor presupune două ingrediente care se găsesc în orice baie: apă şi săpun. Potrivit lui Jeremy Hoard, tot ce trebuie să faci este să-ţi scufunzi ochelarii în apă cu puţin săpun, să îi scoţi şi să îi laşi să se usuce singuri, fără să-i clăteşti. Săpunul, abia vizibil pe lentile, creează un strat împotriva aburirii ochelarilor.

O altă soluţie este plasarea măştii

Dacă porţi o mască chirurgicală, care are o bandă ajustabilă, o poţi aranja astfel încît să fie cît mai etanşă în zona nasului şi să nu permită ieşirea aerului către ochelari. Astfel, lentilele vor fi mai puţin expuse la aerul cald expirat. În plus, poţi plasa ochelarii peste mască pentru a o menţine pe aceasta mulată pe faţă.

Cercetătorul a mai menţionat că, deşi o mască chirurgicală poate fi purtată întreaga zi, aceasta trebuie schimbată de îndată ce se umezeşte de la transpiraţie. Deşi multă lume încă îşi mai spală măştile chirurgicale, cu toate că acestea se găsesc la mai toate farmaciile, Hoard, ca şi alţi experţi, nu recomandă acest lucru deoarece astfel de măşti sînt menite pentru o singură folosinţă şi îşi pierd din calităţile de protecţie pe măsure ce sînt reutilizabile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load