COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum să evităm iritațiile pielii produse de purtarea măștilor de protecție

Cum să evităm iritațiile pielii produse de purtarea măștilor de protecție

Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie, dar aceasta poate provoca leziuni cutanate la nivelul feței. Sîntem nevoiți s-o purtăm în magazine, la birou și în mijloacele de transport public.

Odată ce țesatura intră în contact cu pielea pentru o perioadă îndelungată, tenul poate suferi iritații. Sebumul și machiajul care se pot acumula sub mască pot duce la erupții cutanate sau acne. Un alt factor care poate dăuna este temperatura ridicată, sub mască creîndu-se umiditate din cauza respirației, transmite tabu.ro.

Se recomandă renunțarea la make-up în timpul purtării măștilor de protecție. Machiajul astupă porii și pot determina producer excesivă de sebum. De asemenea, evită să aplici fond de ten pentru a lăsa pielea să respire. ținînd cont că jumătate de față e ascunsă sub mască, indicat ar fi să pui accent pe ochi și sprîncene.


Pentru a evita iritațiile pielii, este important să folosești produse de curățare și hidratare blînde. De fiecare dată cînd îndepărtezi masca de pe față, aplică un tonic anti-bacterian pentru a curăța rapid tenul și a ucide orice bacterie cauzatoare de acne.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load