Cum să cheltui mai puțini bani la cumpărături. Află cele cinci trucuri!

Cum să cheltui mai puțini bani la cumpărături. Află cele cinci trucuri!

Fie că sînt alimente pe care le iei pentru acasă, fie îți faci mici pofte pe care ajungi să ți le faci zilnic, cheltui foarte mulți bani pe mîncare.


1. Fă-ți un buget clar


Nu trebuie să fie o treabă dificilă şi cu toate acestea puţini oameni reuşesc să ţină o evidenţă clară a cheltuielilor, împărţite pe categorii. Cel mai simplu este să stabileşti de la început cîţi bani vrei să aloci pentru tot ce înseamnă hrană şi să nu depăşeşti această sumă.


2. Fă un plan de mese și organizează-ți bucătăria


De cîte ori nu ai descoperit că aveai acele produse în casă însă tu le-ai cumpărat? Cel mai grav este că unele produse ajung să expire şi sînt bani aruncaţi pe geam. Fă-ţi timp şi fă ordine în toată bucătăria şi vei vedea că vei ajunge să cheltui mai puţini bani pe mîncare. De asemenea, cel mai bun mod de a cheltui mai puţini bani pe mîncare este să faci un plan al meselor pe o săptămînă. Cînd mergi la cumpărături trebuie să ştii ce vrei să găteşti pentru mesele familiei și ce vei pune la pachet.


3. Ia-ţi pachet la serviciu


O mare parte din banii pe care îi cheltui pe mîncare se duc pe masa de prînz de la birou. Fie că alegi o cantină sau ceva de la supermarket, la sfîrşitul lunii constaţi că ai cheltuit prea mult. Dacă îţi aduci mîncare de acasă, vei avea şi ceva bun, sănătos şi cu siguranţă mai ieftin.


4. Evită cafenelele


O mare parte din suma de bani alocată mîncării se duce şi pe cafea. Minimum 6 lei pe zi pentru o cafea în fiecare zi se poate traduce printr-o sumă măricică la sfîrşitul lunii. Încearcă să-şi iei cafeaua de acasă într-un recipient de tip termos.


5. Renunţă la mîncarea gătită din supermarketuri


Cu toate că este mai comod iar timpul este prețios, sînt zile în care poți să gătești, iar în felul acesta economisești o sumă destul de mare de bani.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load