X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum să alegi cremă de protecție solară

26 iul. 2020,, 03:30   Externe
6487 0

Alegerea unei creme de protectie solara devine din ce in ce mai dificila. Nu stii pentru ce sa optezi? Iata cateva informatii utile care iti pot fi de folos.

Crema solara cu filtru sintetic

Cremele solare cu filtru sintetic contin compusi de carbon (oxibenzon si octinoxat) care absorb razele UV si le elibereaza ca energie, caldura.

De ce sa tii cont: Cremele de protectie solara cu filtru sintetic au nevoie de 20 de minute pentru a actiona. Ele te protejeaza numai daca sunt aplicate corect, urmand instructiunile de pe ambalaj. Daca utilizezi o formula spray nu o aplica pe fata sau pe pielea copiilor.

Fii precaut daca ai o piele sensibila, caci substantele chimice de sinteza o pot afecta. Alege produsele fara ulei care pot bloca porii.


Crema solara cu filtru mineral

Cremele solare cu filtru mineral contin ingrediente precum oxidul de zinc sau dioxidul de titaniu care blocheaza fizic razele UV, nu le absorb, cum o fac cremele cu filtru chimic.

De ce sa tii cont: Cremele de protectie solara cu filtru mineral actioneaza imediat si sunt o optiune ideala cand te duci la plaja si nu vrei sa te dai cu crema de protectie inainte. Cremele cu filtru mineral sunt mai dense si trebuie intinse temeinic pe piele.

Ele sînt o optiune mai buna pentru persoanele cu piele sensibila pentru ca nu se absorb in piele.

Inconvenientul ar fi ca ele raman la suprafata pielii, au un aspect albicios si nu sunt „estetice", asa cum sunt cele cu filtru chimic pe care nici nu le observi pe piele.

Indiferent de modelul pe care il alegi, ai grija sa-l aplici de fiecare data, indiferent de anotimp. Razele soarelui actioneaza chiar si prin nori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?