Cum reduci senzaţia de "picioare grele" cu viţa-de-vie roşie

Cum reduci senzaţia de "picioare grele" cu viţa-de-vie roşie

Vita-de-vie rosie este cunoscuta inca din Antichitate, vechii greci aveau un adevarat cult, fiind emblema a civilizatiei grecesti vechi.


Este un arbust care poate ajunge pana la 80 cm inaltime, cu o radacina lunga si carnoasa, noduroasa, pe care cresc curpenii. Frunzele sunt rosii, cu mai multi lobi, zimtate; florile verzui cresc in ciorchini, care vor da nastere unor fructe verzi sau negre (strugurii).


Bogata in compusi fenolici de tot felul (flavonoide, taninuri), planta este un excelent astringent indicat in afectiuni venolimfactice (tonifierea venelor, fiind recomandat celor care sufera de picioare grele sau care au dureri de picioare), celulita si stimuleaza contractia musculara si favorizeaza circulatia sangelui spre inima. 


In prezent, numeroase publicatii stiintifice descriu proprietatile binefacatoare circulatorii si antioxidante ale acestei plante, iar extractul de vita de vie pastreaza toate aceste proprietati.


Mod de intrebuintare – Vita de vie rosie


In fitoterapie, pe cale interna (capsule gelatinoase si infuzii) si externa (clatirea gurii si ochilor). De asemenea, se mai intrebuinteaza si in industria agroalimentara (ulei de seminte de struguri).


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load